برخورداری از ویژگیهای امنیتی پیشرفته نقش مهمی در محاسبه قیمت گوشی ایفا میکند. از عرضه آیفون X به بعد، فناوری فیس آیدی (Face ID) به گوشی های هوشمند اپل اضافه شد که اثربخشی فوقالعادهای در حفظ امنیت دستگاه و دادههای موجود در آن دارد. فناوری تشخیص چهره یا همان Face ID کاربردهای بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به باز کردن قفل گوشی اشاره کرد. در این مطلب به این موضوع میپردازیم که فیس آیدی چیست و چطور کار میکند؟
فیس آیدی Apple Face ID چیست و چگونه کار می کند؟
این تکنولوژی که Face ID نامیده می شود، به طور موثری جایگزین اسکن اثر انگشت Touch ID می شود. اپل وعده داده است:« فیس آیدی از سیستم دوربین TrueDepth استفاده می کند که شامل سنسورها، دوربین ها و پروژکتور نقطه ای می شود تا نقشه سه بعدی فوق العاده دقیقی از صورت شما بسازد؛ بنابراین هر زمان که شما به گوشی آیفون خود نگاه کردید یک تشخیص هویت امن را نه تنها برای باز کردن قفل گوشی بلکه برای پرداخت سریع و آسان بی واسطه فراهم می آورد».
اپل از آیفون X یا آیفون 10 از زمانی که توسط فیل شیلر بر روی صحنه اپل تایید شده است پس از ماه ها شایعات و اخبار نادرست و تعدادی تغییر نام در طول مسیر رونمایی کرده است.
یکی از خصوصیات برجسته گوشی آینده آیفون پردازنده بیونیک A11 Bionic اپل است که دارای موتور عصبی جدید است که از مشخصات چهره شما را به خاطر می سپارد. این پردازنده قابلیت شناسایی چهره شما در شب و روز را دارد و می تواند تغییراتی مانند ریش و عینک آفتابی را در صورت شما متوجه شود.
ویژگی Face ID از این سخت افزار پردازش گر به همراه سیستم دوربین جدید TrueDepth استفاده می کند تا نقشه ای از چهره شما ترسیم کند که زمانی که اسکن شود به عنوان ابزاری برای باز کردن گوشی و پردازش پرداخت ها استفاده شود.
آیفون X در مدل های 64GB و 256GB در دسترس خواهد بود و همانطور که انتظار می رود ارزان قیمت نخواهد بود. قیمت پایه آن 999 دلار است. شما می توانید این گوشی را از 27 اکتبر سفارش دهید و حمل و ارسال آن از 3 نوامبر شروع می شود.
Face ID چیست ؟
با آیفون ایکس، آیفون شما قفل خواهد ماند تا زمانی که به آن نگاه کنید و سپس به طور جادویی چهره شما را شناسایی کرده و قفل آیفون تان باز می شود. اما این جادویی نیست بلکه به خاطر قابلیت Face ID است. اپل آن را به عنوان«آینده نحوه باز کردن قفل اسمارت فون ها و حفظ اطلاعات حساس مان» توصیف کرده است.
برای امکان پذیر کردن قابلیت فیس آیدی، اپل مجبور است سخت افزارهای زیاد جدیدی را در درون واحد کوچکی در بالای تاچ ال سی دی آیفون جاسازی کند. این واحد اصطلاحا سیستم دوربین TrueDepth نامگذاری شده است و از یک روشن کننده سیال، دوربین مادون قرمز، دوربین جلو و یک پروژکتور نقطه ای ساخته شده است. اما این همه آن نیست. یک سنسور مجاورت، سنسور نور محیطی و اسپیکر و میکروفون نیز همگی در این جا نصب شده اند.
فیس آیدی Face ID چگونه کار می کند؟
هر لحظه که شما به آیفون X خود نگاهی بیندازید، سیستم دوربین TrueDepth چهره شما را با روشن کننده سیال شناسایی می کند حتی در تاریکی. سپس دوربین مادون قرمز عکسی می گیرد و پروژکتور نقطه ای بیش از 30 هزار نقطه مادون قرمز نامرئی پرتاب می کند.
این سیستم از تصویر مادون قرمز و نقطه های مادون قرمز استفاده می کند و سپس آن ها را از طریق شبکه های عصبی هدایت می کند تا یک مدل ریاضی از چهره شما بسازد.
شبکه های عصبی
آیفون X شما این مدل ریاضی را با آن مدلی که قبلا تنظیم و ذخیره کرده اید مقایسه می کند تا ببیند که آیا با یکدیگر تطابق دارند یا نه، اگر داشتند گوشی آیفون شما باز خواهد شد.
همه این اتفاق ها در پشت پرده و بلافاصله انجام می گیرد.
اپل گفته است که این تکنولوژی را روی چهره هزاران فرد در سرتاسر جهان امتحان کرده است و بیش از یک میلیارد تصویر گرفته است و با این کار، شبکه های عصبی چندگانه خود را هوشمند کرده است تا این تکنولوژی face id را بسازد.
موتور بیونیک عصبی A11
به منظور پردازش تمام داده های مورد نیاز فیس آیدی، از طریق یادگیری ماشین، اپل مجبور شد موتور جدید عصبی A11 Bionic را راه اندازی کند.
این اساسا تراشه بیونیک A11 Bionic شرکت اپل با موتور عصبی داخلی است. به عبارت دیگر، این سخت افزار تخصصی است که برای مجموعه ای از الگوریتم های یادگیری ماشین ساخته شده است.
اپل گفته است که تیم های سخت افزاری و نرم افزاری باید برای ساخت این فناوری همکاری داشته باشند.
موتور عصبی یک سیستم پردازشگر با طراحی دو هسته ای است که می تواند 600 میلیارد عملیات را در ثانیه انجام دهد و بنابراین برای شناسایی فیس آیدی سریع مورد استفاده قرار می گیرد.
مطمئنا، شما نیازی به درک هیچکدام از این ها ندارید زیرا به عنوان یک کاربر، اپل اطمینان داده است که فیس آیدی فوق العاده سرگرم کننده و برای استفاده آسان است.
برای مثال، هنگام تنظیم تشخیص فیس آیدی، فقط نیاز است دستورالعمل های صفحه را دنبال کنید.
چطور Face ID را تنظیم کنیم؟
در این جا نحوه راه اندازی فیس آیدی را مشاهده می کنید(اگر پروسه ثبت نام را موقع تنظیمات آیفون X خود فراموش کرده باشید):
به تنظیمات گوشی خود بروید.
روی گزینه Face ID & Passcode ضربه بزنید و پسورد خود را وارد کنید.
روی گزینه ی Enroll Face در زیر Face ID کلیک کنید.
سپس روی Get Started کلیک کنید و دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.
از شما درخواست می شود که صورت خود را درون یک فریم قرار دهید.
سر خود را به اطراف حرکت دهید تا صورت تان به درستی اسکن شود.
هنگام تنظیم کردن Face ID، اپل می گوید باید سرتان را به آرامی بچرخانید تا فیس آیدی بتواند به طور کامل به تشخیص چهره شما بپردازد. به همین سادگی و این کار را هم فقظ یک بار نیاز است انجام دهید همانند تاچ آیدی بر روی دیگر مدل های گوشی که فقط یک بار نیاز بود اثر انگشت خود را در تنظیمات وارد کنید.
فیس آیدی چهره شما را شناسایی کرده و در حافظه می سپارد و اگر بعدا مدل موی خود را تغییر دهید، عینک آفتابی بزنید یا ریش بگذارید بازهم شما را شناسایی می کند. این قابلیت هم در طول روز و هم در شب کار می کند.
آیا Face ID برای پرداخت کار می کند؟
بله، به غیر از باز کردن آیفون X، فیس آیدی را می توان برای پرداخت از طریق اپل پی استفاده کرد. فقط کافی است دوبار روی دکمه کناری ضربه بزنید، آنگاه برای تایید پرداخت به آیفون X خود نگاه کنید و آن را نزدیک درگاه پرداخت غیرتماسی نگه دارید.
آیا Face ID با اپلیکیشن ها نیز کار می کند؟
بله، Face ID با برنامه های شخص ثالث مانند Mint، One Password و E-trade نیز کار می کند.
آیا Face ID امن است؟
اپل گفته که سخت کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که فیس آیدی با چیزهایی نظیر عکس افراد فریب نمی خورد. اپل حتی با ماسک سازان، گریمورها و آرایشگران حرفه ای هالیوود کار کرده است تا شبکه های عصبی خود را قوی کند و بنابراین Face ID را در برابر آن نوع تلاش ها برای دور زدن فیس آیدی محافظت کند.
اطلاعات چهره شما توسط یک محفظه ایمن در تراشه بیونیک A11 محافظت می شود و تمام پردازش ها بر روی همین تراشه انجام می شود. این بدان معنی است که داده های چهره شما به سرور ارسال نمی شود. به علاوه برای عمل کردن Face ID نیاز است تا شما به گوشی خود نگاه کنید بنابراین اگر چشم های شما بسته باشد یا به دوردست ها خیره شده باشید قفل گوشی تان باز نمی شود.
با توجه به گزارش های اپل، احتمال این که شخصی بتواند آیفون X شما را با استفاده از Face ID باز کند یک در میلیون است که این نسبت به Touch ID که اپل احتمال خطای 1 در 50,000 را برای آن اعلام کرده بود پیشرفت بسیاری کرده است.
البته اگر دوقلو داشته باشید احتمال این خطا بیشتر می شود بنابراین در این موارد برای اطمینان بیشتر نیاز دارید تا پسورد هم برای آن تنظیم کنید.
چند نکته جالب درباره Face ID
هنگامی که فیس آیدی را تنظیم میکنید،اسکن چهره شما در زوایای مختلف گرفته میشود،این موضوع به منظور این است که فیس آیدی بتواند به درستی در شب،روز و…کار کند.
یا ممکن است مدل موی شما تغیر کند،یا شما از عینک استفاده کنیدو….تمام این موارد برای تشخصیص چهره شما مشکلی پیش نخواهند آورد.
سازگاری Face ID با سایر برنامه ها
اگر فیس آیدی را بر روی گوشی خود فعال کنید متوجه این موضوع میشوید که این فناوری با بسیاری از برنامه های آیفون سازگاری دارد.
برنامه هایی که نیاز به اهراز هویت دارند مانند برنامه های بانکی،پیام رسان ها و…
آیا فیس آیدی قابل تعمیر است؟
بله
در آموزشگاه تعمیرات موبایل شیراز طیف ما می توانیم این مشکل را برطرف کنیم،در صورتی که گوشی شما دچار ضربه و یا صدمات فیزیکی شود،احتمال خرابی فیس آیدی شما بسیار زیاد است.
تعمیر و پروگرام فیس ایدی
در صورتی که FACE ID خراب شود با توجه به نوع مشکلی که دارد باید آن را تعمیر کرد برای این منظور برای تعمیر FACE ID نیاز به پروگرامرهای I2C و JCID است وظیفه پروگرام کردن فیس آیدی را دارد .
خرابی FACE ID میتواند حالت های متفاوتی داشته باشد مثلا خرابی دوربین کار کند اما FACE ID در مرحله ثبت تصویر برای قفل ارور دهد ، یا اینکه کلا FACE ID در هنگام تشخیص چهره کلا دوربین کار نکند که در این مرحله به دو صورت اتفاق می افتد یا کلا دروبین جلو کار نمی کند یا فقط در حین ثبت قفل FACE ID هیچ تصویری تشخیص ندهد یا حتی ممکن است هنگام تنظیم FACE ID در قسمت تنظیمات با خطا مواجه شوید که هر کدام از این خطاها مربوط به حرابی یکی از سنسور های FACE ID می باشد.
حتی تعویض فلت Earpiece هم باعث از کار افتادن FACE ID می شود.برای تعویض فلت باید ا کمک دستگاه JCID دوباره مشکل FACE ID را حل کرد.
البته پراگرامر JCID، علاوه بر پراگرام FACE ID برای پرگرام FINGER PRINT , صفحه نمایش ، باتری و… که برای تعویض نیاز به پراگرام دارد، نیز کاربرد دارد.
به همین دلیل تعمیرکاران موبایل برای تعمیر گوشی ها و تبلت های آیفون به این وسیله نیاز دارند (حتی تعویض باتری آیفون XS به بالا هم بدون این دستگاه امکان پذیز نیست )
تعمیرکاران موبایل بیشتر از پروگرامر JCID استفاده می کنند.
قسمت های FACE ID
floodlight illuminator :
این قطعه floodlight illuminator یا پرژکتور مادون قرمز است و وظیفه آن ارسال نور مادون قرمت است.
infrared camera :
دوربین مادون قرمز است که وظیفه آن دریافت و مشاهده امواج مادون قرمزبازکشتی میباشد.
dot projector :
وظیفه این قطعه تفکیک امواج مادون قرمز است تا گوشی بتواند صورت کاربرد را به صورت نقطه ای تفکیک کند.
پروگرام فیس ایدی
خرابی هر کدام از این قطعات یا حتی فلت که FACE ID بر روی آن قرار میگیرد باعث عدم کارکردن و یغام خطا در FACE ID می شود.
در دوره های آموزش تعمیرات موبایل شیراز طیف نحوه تعمیرات تمامی محصولات اپل به صورت فوق تخصصی آموزش داده می شود.
مشکلات رایج فیس آیدی
- قطع و وصل شدن فیس آیدی با هر بار خاموش و روشن شدن دستگاه
- عدم تشخیص چهره مالک دستگاه در برخی موارد
- مشکل قفل نشدن دستگاه
- باز شدن دستگاه با چهره های مشابه
- و…
این ها همه مواردی بود که کاربران در همان ماه های اول به اپل گزارش دادند،اپل این موضوع و نواقص را با استفاده از بروز رسانی های مختلف ios برطرف کرد.
با ظهور نسل های جدید تر گوشی های آیفون این مشکلات دیگر وجود نداشتند و کاربران رضایت کاملی از این فناوری بیان کردند،نکته جالب این بود که تاچ آیدی به مراتب توانست جای خودش را به فیس آیدی دهد.
خرابی فیس آیدی
هرچند با وجود بروز رسانی های نرم افزاری اپل و تغیر در فناوری فیس آیدی در نسل های جدید گوشی های آیفون دیگر خبری از خرابی فیس آیدی ها نبود اما با این وجود نیز ممکن است بعد از مدتی این قابلیت در گوشی شما به درستی کار نکند،اما علت چیست؟
علت خرابی فیس آیدی
به طور کلی خرابی فیس آیدی ها میتواند ریشه در مشکلات سخت افزاری و یا نرم افزاری داشته باشد.
هرچند عمده مشکلات نرم افزاری با استفاده از بروز رسانی و یا بازگشت به حالت کارخانه قابل برطرف شدن است.
یه طور کلی مشکلات فیس آیدی میتواند با بروز صدمه به ال سی دی،دوربین،ضربه،ریختن مایعات و… رخ دهد.
تعمیر فیس آیدی
هرچند تا تا مدت ها قبل امکان تعمیر این موضوع برای کاربران وجود نداشت،اما مدتی است که ما در آموزشگاه تعمیرات موبایل شیراز طیف با استفاده از جدیدترین متدها این امکان را برای شما فراهم کرده ایم.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین آموزشگاه تعمیرات موبایل شیراز طیف در ارتباط باشید.
کلام آخر
هنگام خرید گوشی آیفون 13 یا به طور کلی گوشیهای هوشمند جدید اپل (مدل X به بعد) یک ویژگی امنیتی عالی در اختیار شما قرار میگیرد و آن فیس آیدی نام دارد. فناوری فیس آيدی یکی از قویترین روشهای حفظ امنیت به حساب میآید که برای باز کردن قفل صفحه گوشی از آن استفاده میشود. این فناوری تنها در صورت تشخیص مالک اصلی، امکان ورود به دستگاه را میسر میکند. فناوری فیس آیدی از دقت بالاتری نسبت به فناوری تشخیص اثر انگشت یا همان Touch ID برخوردار است و از نفوذ افراد غیرمجاز و سرقت دادههای ذخیره شده روی گوشی جلوگیری میکند.
آموزشگاه تعمیر موبایل طیف شیراز بعنوان اولین و مجهزترین آموزشگاه فوق تخصصی تعمیر موبایل در جنوب ایران تمامی دوره های مقدماتی تا پیشرفته تعمیر موبایل را برگزار می کند.
جهت اطلاع بیشتر از دوره های تعمیرات تخصصی ایفون با ما در تماس باشید.